Me nyt ja ennen

HOTELLI YÖPUUN JA RAVINTOLA PÖLLÖWAARIN HISTORIA

1928 >

Kultaseppä Jaakko Emil Vehmas rakennutti vuonna 1928 nykyisen Yliopistonkadun ja Kansakoulunkadun kulmaukseen kivitalon, joka nykyään tunnetaan Hotelli Yöpuuna ja ravintola Pöllöwaarina. Rakennuksen piirsi ja rakensi Mauno Forselius. Mauno Forseliuksen piirroksissa talon oikealla puolella on kolme ikkunaa. Valmiissa talossa tänäkin päivänä ikkunoita on neljä, sillä koska tontilla oli tilaa, tehtiin rakennustöissä viime hetken muutos. Forselius varasi jo piirustuksissaan talon alimman kerroksen liikehuoneistoille, erottaen sen profiloidulla listalla ja karkeammalla rappauksella ylemmistä asuinkerroksista. Julkisivuihin Forselius teki yksinkertaisia, klassisilla aiheilla muotoiltuja koristuksia.

1987 >

Hotellintapaiseksi talo muuntui jo varhain, sillä eräs asukkaista, piti talossa pensionaattia. Myös liiketiloja historiaan mahtui monia. Vuonna 1987 Jaakko Emil Vehmaan perikunta päätti myydä rakennuksen Sinivuori –konsernin Kerrostyö –yhtiölle. Kerrostyö rakensi tontille myös uuden talon vanhan viereen. Hotelli Yöpuu perustettiin, kun aviopari Esa ja Sirkku Arola vuokrasivat Vehmaan talosta tilaa liiketilaksi ja remontoivat rakennuksen hotelli- ja ravintolakäyttöön ja monien vaiheiden jälkeen hotelli Yöpuu avattiin elokuussa 1988. Hotelli Yöpuu ja ravintola Pöllöwaari otettiin heti vastaan loistavasti. Asiakaskuntaan kuuluivat varhaisesta vaiheesta lähtien esimerkiksi yliopiston- ja kaupungin johto, sillä Arolat panostivat vahvasti laatuun.

1992 >

Arolat luopuivat laman saavuttua liiketoiminnasta vuonna 1992 ja toinen yrittäjä Heli Rajamäki astui mukaan. Rajamäki oli myös matkatoimistoyrittäjä ja kiertänyt ympäri maailmaa yöpyen lukemattomissa hotelleissa. Hän toi suuren määrän noista kokemuksista Yöpuuhun mukanaan. Rajamäki luopui hotelliravintolasta, koska hän halusi ikääntyessään keskittyä matkatoimistonsa pyörittämiseen.

2006 >

2006 kaupat tehtiin Katriina Pilppulalle ja hänen miehelleen Ari Pärnäselle. Pariskunnan johdolla ryhdyttiin hiomaan hotelliravintolan liikeideaa. Kansainvälisestä hotellista ja ravintolasta luotiin ennen kaikkea suomalainen yritys kansainväliselle asiakaskunnalle. Näiden linjausten myötä hotelliin tulivat mm. Alvar aalto- ja Marimekko-huoneet.

2016 >

Yöpuussa ja Pöllöwaarissa jatkuvat tänään samat perinteet, joita hotelliravintolassa on aina vaalittu. Liiketoiminnan kehittämistä jatketaan yksityisenä, ketjuihin kuulumattomana. 2016 syntyi Yöpuu Yhtiö Oy, jonka toiminta käsittää myös Jyväskylän kaupunkikeskustassa toimivan Hotelli- ja Baari Verson.

TERVETULOA VIERAAKSEMME!