Alkuruoka: Perunaa, Lehtolan tilan limousinhärkää ja Jukolan Cheddaria

"Tämän annoksen tähti on kotimainen peruna. Kesän ensimmäisiä varhaisperunoita odotetaan aina kuin kuuta nousevaa. Kotimainen peruna on mielestäni huippulaatuinen ja todella maukas. Yritän tällä annoksella herätellä ihmisiä ajattelemaan perunaa pääraaka-aineena eikä aina lisäkkeenä.

Halusin lisätä perunan kaveriksi myös paikallista ja lähellä tuotettuja raaka-aineita. Annoksesta halusin täyteläisen ja umamilla pakatun. Puuppolassa kasvatetun limousinin suolasimme ja kuivasimme ja puikulapyre on maustettu leivonmäkeläisen Jukolan Juustolan cheddarilla. Perunana käytämme puikulaa sekä Irmeli Vinnikaisen viljelemää perunaa. Nämä Irmelin violetit, punaiset ja kauniin keltaiset perunat eivät ihan listan aloitukseen ehtineet, mutta olemme vihdoin saaneet niitäkin mukaan."

Pääruoka: Kotivesien kala, ruisleipä ja kananmunakastike

"Jos kotimainen peruna on huippu raaka-aine, niin kotimainen järvikala on sitä myös. Käytämme kalana vaihtuvasti useimmiten kuhaa, joka on pyydetty Päijänteestä tai kotimaista kasvatettua siikaa. Onpa välillä annoksessa nähty myös kotimaista taimenta. Vaihdamme kalalajia aina saatavuuden mukaan, jotta voimme käyttää vain tuoreinta mahdollista kalaa. Välillä myös eri lajien saatavuus voi vaihdella.

Mikä voisi olla suomalaisempaa kuin ruisleipä ja kananmunakastike? Niitäkin löytyy annoksesta. Suoraviivaisen annoksen jippona on mm. savustettu voi kastikkeessa, ruisleipä perunan seassa sekä vuosien kokemuksemme kalojen käsittelystä ja valmistamisesta. Rohkenempa väittää, että meiltä saa kaupungin viimeistellyimmät kala-annokset."

Jälkiruoka: Vuohenjuusto-paahtovanukas, lakkajäätelö ja kanelikeksi 

"Crème brûlée on aina muodissa. Mielestäni parasta crème brûléessa on lusikalla paahdetun sokerikuoren rikkominen. Halusin tähänkin annoksen hiukan täyteläisyyttä raikkaan Keuruulta kerätyn lakan kaveriksi. Brûlée on maustettu hienovaraisesti kotimaisella, somerolaisen Kolatun juustolan chevrellä ilman, että se hallitsee annosta liikaa. Lakkaa annoksesta löytyy useammalla tapaa valmistettuna mm. jäätelönä.

Inspiraationa annokseen toimi vanha klassikko: leipäjuusto, kanelikerma ja lakkahillo. Leipäjuusto on korvattu vuohenjuustolla, mutta muuten annoksesta löytyy myös nämä maut tähän päivään tuotuna."

Sommelierimme valitsemat viinit kruunaavat makunautintosi

Suomi-menulle suunniteltu viinipaketti 33€, alkoholiton juomapaketti 18€.

Tee pöytävarauksesi numerosta +358 14 333 900 tai info@hotelliyopuu.fi

Tervetuloa!

Kokous- ja juhlatila Kerkkä jopa 200 hengen tilaisuuksiin!

Versoon valmistunut kokous- ja juhlatila Kerkkä tarjoaa puitteet niin cocktail-tilaisuuksiin kuin pieniin ja suurempiinkin kokoustarpeisiin.

Lue lisää

Pöllöwaarin Joulu 2018

Pöydät varataan nyt!

Lue lisää

Pöllöwaarin kilpaperinteille jatkaja: Suvi

Tutustu uuteen työntekijäämme!

Lue lisää

Välipäivien aukioloajat Pöllöwaarissa

Pöllöwaari palvelee välipäivinä iltaisin. Tule nauttimaan uuden listamme antimista!

Lue lisää