Kauden menu tammikuussa Pöllöwaarissa

Alkuruoka: Tattariblini ja muikunmätiä, smetana, punasipuli

"Tammikuussa Pöllöwaarissa on tirisevän kuumia, herkullisen rapeita blinejä tarjolla. Käytämme tattarijauhon lisäksi myös vehnäjauhoja, jotta saamme bliniin sopivan sitkon. Muikunmädin blinin kanssa hankimme paikalliselta kalastajalta Kai Pääkköseltä Leppävedeltä. "


Väliruoka: Paistettua kampasimpukkaa ja simpukkavelouté, omena, piparjuuri

"Äyriäisiä saamme nykyään myös lähes ympäri vuoden tuoreina tänne Jyväskyläänkin. Mahtavan lihaisan makuinen kampasimpukka saa kaveriksi uunissa paahdtuista omenoista tehtyä pyrettä, merellisen makuista kastiketta, joka on valkoviinillä, voilla ja kermalla parannettu herkullinen simpukkavelouté.


Pääruoka: Poroa kahdella tapaa ja villivahveroa, valkoherukka, lehtikaali

Saimme tänä vuonna Hannu Lahtelalta Sallan villiporoa,sekä herkullisen mureaa paahtopaistia ja poron niskaa, jotka molemmat löytyvät kauden menun pääruuasta. Paahtopaisti on valmistettu roseeksi ja niska on hautunut pitkään kypsän meheväksi.

Jälkruoka: Mustikka-maitojäätelöä, kuusenkerkkää, ruis, sitruunamelissa

"Annoksen innoittajana oli perisuomalainen mustikkokukko. Paahdamme rukiinjyviä ja teemme jäätelölle pehmeän kermaisen kastikkeen. Annokseen metsäisyytä tuo viime keväänä keräämämme kuusenkerkkä."

 

Menu 69,00 I Sommelierin suositusviinit 43,00 I Alkoholiton juomapaketti 24,00

Pöytävaraukset info@hotelliyopuu.fi, kotisivuiltamme tai numerosta 014 333 900. Lämpimästi tervetuloa!

 

Kasvava Yöpuu Yhtiö Oy etsii joukkoonsa myynnin osaajaa!

Kasvava Yöpuu Yhtiö Oy etsii joukkoonsa myynnin osaajaa!

Lue lisää

Kokous- ja juhlatila Kerkkä jopa 200 hengen tilaisuuksiin!

Versoon valmistunut kokous- ja juhlatila Kerkkä tarjoaa puitteet niin cocktail-tilaisuuksiin kuin pieniin ja suurempiinkin kokoustarpeisiin.

Lue lisää

Lue asiakaslehtemme sähköisenä

Yhtiömme juhlavuoden kunniaksi teimme lehden, jonka voit lukea sähköisena täältä

Lue lisää

Pöllöwaarin kilpaperinteille jatkaja: Suvi

Tutustu uuteen työntekijäämme!

Lue lisää